Svindelforsøk på SMS

Vi opplever for tiden at mange mottar meldinger som den på bildet  – de viser til at simkort utløper, abonnement utløper eller lignende, og man må følge en lenke for å unngå dette.

Dette er svindelforsøk!

Hverken Telenor eller Telia sender ut meldinger på denne måten. Får du noe som du er usikker på om at det er ekte, ikke benytt lenkene. Kommer det info du tror kan være reell, benytt heller din vanlige pålogging til «Min side» (evt «Min Bedrift» om det gjelder firmaet) og sjekk der for info.

Et generelt tips er at om man får lenker man tror er ekte, så skriv lenkene manuelt inn i nettleseren istedet for å trykke på dem, både om de kommer på sms eller på epost. Vi opplever mange eposter for tiden hvor det ser ut som lenken er feks. www.posten.no/sporing – men den peker til en helt annen adresse.